Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Meclis'e CHPliler katılmadı

Meclis

Belediye Meclisinin Perşembe gününe sarkan toplantısına Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile 6 AK Partili meclis üyesinin tamamı katılırken, CHPli 9 meclis üyesinden hiç biri yoktu.

Belediye Meclisinin Perşembe gününe sarkan toplantısına Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile 6 AK Partili meclis üyesinin tamamı katılırken, CHP`li 9 meclis üyesinden hiç biri yoktu.
Çarşamba günü CHP`li üyelerin kendileri tarafından verilen ek gündem maddelerinin görüşülmesine CHP`li üyeler katılmadı. Dört ek gündemin görüşüldüğü toplantıda, meskenler ve ticarethanelerdeki su fiyatlarının 2009 yılı fiyatlarına çekilmesi toplantıda hazır bulunan AK Partili üyelerin oylarıyla oy birliğiyle ret edildi.
Artake Taş Restaurant, Taş Beach Clup ve Kaya The Rock Disco`nun 2010 yılında hesaplarının ayrı ayrı tutulması, ilçenin muhtelif yerlerinde yapımına devam eden yol ve tretuarların devam etmesi oy birliğiyle kabul edildi.
CHP`lilerin verdiği önergeyle, Artake Taş Restaurant hesaplarının, meclisce kurulacak bir komisyon tarafından denetlenmesi talebi, denetim komisyon raporunun zaten tutulduğu, bu raporun istenildiğinde verildiği ifade edilip, oy birliğiyle ret edildi.
Arteka Taş Restaurant hesaplarını inceleyecek bir komisyonun kurulmasını isteyen CHP`li üyelerin isteğine karşı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Aysan,Taş Restaurant`ın hizmete girdiği tarihten bugüne kadar geçmiş ile kendi dönemlerinin incelenmesi için Balıkesir Defterdarlığı`na müracaat ettiklerini söyledi.
İşçilerin 2006 yılına ait alacaklı olduğu ikramiyeleri bitirmek üzere olduklarının altını çizen Aysan, "göreve başladığımda personelin 2004 yılı ikramiye alacakları vardı. Siz, 10 yıl boyunca belediyenin bütçesini darmadağın edeceksiniz, ondan sonra da su-emlak fiyatlarını indirin diyeceksiniz. Geçmişte çok yüksek bedellerle elektronik su sayaç alım anlaşması yapılmış. Biz yine de, sayaç satış rakamlarını oldukça aşağıya çektik. Anlaşmanın sona erdiği tarihten sonra, yapacağımız elektronik su sayıcı alım ihalesinde, Türkiye`nin en güvenilir ve ucuz su sayacını halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı